TWERES wil als belangenorganisatie van tweedeverblijvers volgende activiteiten ontwikkelen

  1. Tweedeverblijvers in België en Belgische tweedeverblijvers in het buitenland informeren over onderwerpen die hen aanbelangen.
  2. Een meertalig forum creëren waarlangs tweedeverblijvers in België en Belgische tweedeverblijvers in het buitenland met elkaar in contact kunnen treden om ervaringen en relevante informatie uit te wisselen.
  3. Belangen van tweedeverblijvers verdedigen bij eventuele disproportionele overheidsmaatregelen, bijvoorbeeld in de context van een pandemie.
  4. Een effectieve strategie ontwikkelen en uitrollen tegen onrechtvaardige Belgische belastingen op tweede verblijven in België of in het buitenland..
  5. Streven naar een betere rechtspositie  van eigenaars-bewoners van tweede verblijven (stacaravans of andere vakantieverblijven) in campings of vakantieparken
  6. Systematisch reageren  op stigmatiserende berichten over tweedeverblijvers via pers en sociale media.
  7. Samen met andere groeperingen informatie verstrekken over rechten van mede-eigenaars, in het bijzonder tegenover syndici.
  8. Zoeken naar mogelijkheden om tweedeverblijvers inspraak te geven in kwesties die hen aanbelangen op lokaal, regionaal of nationaal niveau.

Die doelstellingen zijn enkel realistisch wanneer tweedeverblijvers zich massaal aansluiten bij één belangenorganisatie voor gans het land. We zijn als groep heel talrijk maar enkel samen hebben we een krachtige stem.